Dierproeven voor cosmetica verboden

26 april 2016

Het is in de Europese Unie verboden cosmetica en grondstoffen voor gebruik in cosmetica op dieren te testen. Dat geldt ook voor de verkoop van cosmeticaproducten die getest zijn op dieren. In Nederland geldt al sinds 1997 een verbod op dierproeven voor de ontwikkeling van cosmetische producten. De werking van deze producten wordt getest op mensen. Zij geven zich hiervoor vrijwillig op.

Cosmetica is niet alleen make-up
Veel mensen denken bij cosmetica direct aan make-up en parfum. Onder cosmetica vallen ook producten voor je persoonlijke verzorging zoals tandpasta, scheerschuim, shampoo en deodorant. Cosmetica zijn ook producten die beschermen tegen te veel zonlicht, de oorzaak van bepaalde soorten kanker.

Lees meer over cosmetica en dierproeven op de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging.