Instanties

Gezondheidszorg


Online is er steeds meer informatie beschikbaar over o.a. dierproeven, proefdiervrije innovatie, onderzoeken en gezondheidszorg. Welke informatie klopt en is te vertrouwen? Om de zoektocht naar de juiste informatie over gezondheidszorg wat makkelijker te maken heeft de SID hieronder een overzicht gemaakt van relevante organisaties.

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Het RIVM zet zich al meer dan 100 jaar in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Met een centrale rol in de infectieziektebestrijding en in landelijke preventie- en screeningsprogramma’s. Via onafhankelijk (wetenschappelijk) onderzoek op het vlak van Volksgezondheid, Zorg, Milieu en Veiligheid. Als ’trusted advisor’ voor de samenleving. Zo ondersteunt het RIVM burgers, professionals en overheden bij de uitdaging onszelf en onze leefomgeving gezond te houden.
Klik hier voor meer informatie.

ZonMW

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek, stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis en signaleert waar meer kennis nodig is. Daarmee dragen ze bij aan het verbeteren van de zorg en gezondheid.
Klik hier voor meer informatie.