Instanties

Proefdiervrij


Online is er steeds meer informatie beschikbaar over o.a. dierproeven, proefdiervrije innovatie, onderzoeken en gezondheidszorg. Welke informatie klopt en is te vertrouwen? Om de zoektocht naar de juiste informatie wat makkelijker te maken heeft de SID hieronder een overzicht gemaakt van organisaties die zich bezighouden met proefdiervrije innovatie.

Transitie Proefdiervrije Informatie (TPI)

TPI, het programma voor de Transitie Proefdiervrije Innovatie, wil proefdiervrije vernieuwingen versnellen. Dat gebeurt in tijdelijke, flexibele netwerken en projecten.
Klik hier voor meer informatie.

The 3Rs-Centre Utrecht Life Sciences

De missie van het 3Rs-Centre Utrecht Life Sciences (ULS) is het stimuleren van de ontwikkeling, toepassing en acceptatie van methoden die het gebruik van (proef)dieren kunnen Vervangen, Verminderen en Verfijnen, de 3V’s.
Klik hier voor meer informatie.

Proefdiervrij

Proefdiervrij gelooft in een toekomst zonder proefdieren. Proefdiervrij financiert baanbrekend onderzoek en informeren publiek, wetenschappers en studenten over proefdiervrije innovatie.
Klik hier voor meer informatie.

Anti Dierproeven Coalitie (ADC)

ADC is een grote familie van dierenvrienden. ADC heeft als doel alle dierproeven te stoppen. ADC zoet zichzelf als de advocaat van de proefdieren.
Klik hier voor meer informatie.