Rondetafelgesprek dierproefvrije onderzoeksmethoden in Tweede Kamer

30 augustus 2017

De commissie Economische Zaken houdt donderdag 14 september aanstaande een rondetafelgesprek over de ontwikkeling van proefdiervrije onderzoeksmethoden. Het initiatief hiertoe is genomen door D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot. Het rondetafelgesprek is openbaar en duurt van 14 tot 17 uur.

Vóór de pauze komen wetenschappers en vertegenwoordigers van Ngo’s aan het woord. In deze gesprekken hopen de parlementariërs inzicht te krijgen in hoe de verdere afbouw van het gebruik van proefdieren (met name apen) gestalte kan krijgen door de ontwikkeling van proefdiervrije onderzoeksmethoden. Bovendien wil de commissie zich een beeld vormen van wat de betekenis is van proefdiervrije innovatie voor proefdieronderzoek in het algemeen.

Na de pauze zijn blokken ingeruimd voor gesprekken over de implementatie van proefdiervrije onderzoeksmethoden en de betekenis van dierproeven in het kader van het beperken van gezondheidsrisico’s. Hier komen onder anderen vertegenwoordigers van TNO, RIVM, het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid (NCad), het Nederlands Herseninstituut en de Dutch Brain Council aan het woord.

Klik hier voor nadere informatie.