Open week 2024: in gesprek over dierproeven

  • 7 juni 2024
  • leestijd 2 minuten

In het kader van de Nederlandse Transparantieovereenkomst Dierproeven doen verschillende ondertekenaars mee aan de Open Week 2024. In de week van 24 t/m 28 juni organiseren verschillende ondertekenaars uiteenlopende activiteiten waarin ze in gesprek gaan over dierproeven of aandacht geven aan proefdieronderzoek.

Onder meer volgende evenementen staan op de agenda:

  • Maandag 24 juni 2024: Netwerkbijeenkomst ondertekenaars Transparantieovereenkomst bij Charles River Laboratories

De ondertekenaars van de Transparantieovereenkomst Dierproeven in Nederlands komen bij elkaar en gaan onder andere in gesprek over hoe stapsgewijs een proactiever communicatiebeleid te bouwen.

  • Woensdag 26 juni 2024: Labgesprekken bij Charles River Laboratories

De onderzoeksorganisatie verwelkomt de lokale samenleving en gaat in gesprek over haar onderzoeken en de inzet van proefdieren die daarbij dikwijls vereist is. Op het programma staan onder andere een rondleiding en een Q&A.

  • Donderdag 27 juni 2024: Bijeenkomst Parkinsononderzoek bij BPRC

Biomedisch onderzoek vormt de basis voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, ook tegen de ziekte van Parkinson. Een deel van dat biomedisch onderzoek wordt met proefdieren gedaan. Het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) organiseert in samenwerking met de European Animal Research Association (EARA) voor de Parkinson Vereniging een informatieve dag met enkele presentaties, demonstraties en een rondleiding, met voldoende ruimte voor vragen en discussies, met de nadruk op Parkinson-gerelateerd onderzoek.

Binnenkort wordt deze lijst aangevuld met nog enkele activiteiten tijdens de Open Week.

Meer informatie over de Transparantieovereenkomst Dierproeven vind je hier.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant: