Groep Proefdier Dierenartsen

  • 30 juni 2022
  • leestijd 2 minuten

Dierenartsen actief in de begeleiding van proefdieren hebben zich verenigd in een netwerk: Groep Proefdier Dierenartsen (GPD). Doel van dit netwerk is op regelmatige basis ervaringen uit te wisselen. In een bijeenkomst bij Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) in Lelystad werd daarvoor een eerste aanzet gegeven.

WBVR-dierenarts Fuus Thate is een van de mede-initiatiefnemers van het GPD-netwerk. “Werken met proefdieren is anders dan actief zijn in de veehouderij of voor gezelschapsdieren. Binnen ons werkveld bestaat behoefte aan het uitwisselen van kennis en ervaring, vandaar dat we het initiatief voor dit netwerk hebben genomen”, legt ze uit.

Missie

De groep heeft voor zichzelf een missie verwoord: ‘De missie van GPD is om alle dierenartsen die werkzaam zijn in het proefdierveld te verenigen en hen een platform te bieden voor onderlinge discussie teneinde verdieping en verbreding in het vakgebied te bereiken.’ Verder zet de groep in op het verbeteren van de zichtbaarheid van deze specifieke groep dierenarts-professionals. “We streven bovendien naar duidelijke zichtbaarheid voor de dierenarts-collega’s en goede contacten met de andere professionals in het proefdier- en veterinaire werkveld”, vertelt Thate. Ook het bieden van scholing in het kader van ‘een leven lang leren’ en verdere verdieping van het vakgebied behoren tot de speerpunten.

Bron: Wageningen University & Research

Misschien vind je deze artikelen ook interessant: