Communicatie over dieronderzoek universiteiten

  • 21 december 2020
  • leestijd 1 minuut

Ondanks de enorme vooruitgang die geboekt is bij de ontwikkeling van modellen en technologieën om diergebruik in onderzoek te vervangen, is het duidelijk dat dieren in de nabije toekomst nog gebruikt zullen worden. De mening van het publiek over dieronderzoek is echter verdeeld. Universiteiten kunnen meer informatie geven over waarom en hoe dieren worden gebruikt, en de strikte voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat dierproeven worden goedgekeurd.

Serban Morosan en Jürg Dinner hebben een korte notitie geschreven die universiteiten als leidraad kunnen gebruiken. Het geeft aan hoe universiteiten hun interne en externe communicatie kunnen verbeteren en het geeft verschillende goede voorbeelden met betrekking tot het ontwikkelen van webpagina’s.

In Nederland wordt gewerkt aan een transparantie overeenkomst over dierproeven. SID, EARA en experts van verschillende instellingen, universiteiten en bedrijven nemen deel aan de stuurgroep. Het doel van de transparantie overeenkomst is om de samenleving meer openheid en transparantie te bieden als het gaat om dierproeven.

Bron: LERU

Misschien vind je deze artikelen ook interessant: