Een wereldwijd overzicht van Covid-19-onderzoeken

6 april 2020

De European Animal Research Association (EARA) heeft een interactieve kaart samengesteld om het biomedische onderzoek te tonen dat momenteel wereldwijd wordt uitgevoerd om een ​​remedie voor coronavirus te vinden.

Dierproeven

Het gebruik van dieren in fundamenteel onderzoek en om medicijnen en vaccins te helpen ontwikkelen is van vitaal belang. Via onderstaande kaart wordt (op basis van gegevens van de World Health Organisation (WHO) en EARA-bronnen) aangegeven waar dieronderzoek wordt uitgevoerd en welke proefdieren gebruikt worden.

Met behulp van pictogrammen brengt de kaart instellingen in kaart die betrokken zijn bij het basisonderzoek dat nodig is om de ontwikkeling van ziekten, geneesmiddelen en vaccins te begrijpen. Ook de financieringsbronnen die de onderzoeken mogelijk maken zijn in kaart gebracht.

In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk moeten alle mogelijke vaccins en behandelingen uiteindelijk op proefdieren getest worden om hun veiligheid en effectiviteit te garanderen voordat menselijke proeven worden gedaan.

Bron: EARA